16 јул 2024

Синоћ су интонирањем химне „Боже правде“ и подизањем заставе почели 28. Мишћеви дани у Мионици који ће трајати до 21. јула. Председник општине Мионица Бобан Јанковић свечано је отворио ову...

15 јул 2024

Одређује се привремено продужење радног времена угоститељских објеката који пружају услуге служења хране и пића за време трајања манифестације "28. Мишићеви дани". {jd_file file==32441}

15 јул 2024

I . За време организовања манифестације ''28. Мишићеви дани'' привремено се обуставља саобраћај, и то: - улица Војводе Живојина Мишића и то на делу од раскрснице са семафором до Трга Војводе...

Јавни радови, стручна пракса и субвенције

Општина Мионица за овај програм издвојила 2,5 милиона динара

Према Локалном акционом плану запошљавања општине Мионица за 2016. годину,  који је недавно усвојила Скупштина, у оквиру програма и мера активне политике запошљавања за ову годину су планирани јавни радови, стручна пракса, субвенције за самозапошљавање, као и субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима. 

Јавни радови се организују у циљу запошљавања првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. У 2016. години организоваће се јавни радови у области социјалних, хуманитарних, културних и других делатности; одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. Право учествовања у поступку организовања јавних радова у 2016. години имају органи јединица локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа. Максимална дужина трајања јавног рада је 4 месеца.

 

Програм стручне праксе намењен је незапосленим лицима која се први пут стручно оспособљавају за занимањa за која су стекла одређену врсту и степен стручне спреме или која су се стручно оспособљавала краће од времена потребног за полагање приправничког/стручног испита, а ради оспособљавања за самосталан рад и полагање приправничког, односно стручног испита, у складу са законом или општим актом послодавца, без заснивања радног односа. Програм стручне праксе траје у складу са законом, а најдуже 12 месеци, и то: до 6 месеци за приправнике са средњим образовањем, до 9 месеци за приправнике са вишим или високим трогодишњим образовањем и до 12 месеци за приправнике са најмање четворогодишњим високим образовањем.

Субвенције за самозапошљавање су намењене незапосленим лицима са евиденције Националне службе за запошљавање  која планирају покретање сопственог бизниса.

Субвенција за отварање нових радних места, у једнократном износу намењена је послодавцима који отварају нова радна места, и то за опремање новог радног места,  ради запошљавања незапослених лица пријављених на евиденцију Националне службе за запошљавање.  

Општина Мионица у буџету за 2016. годину је издвојила 2,5 милиона  динара за Програм активне политике запошљавања. Сходно Националном акционом плану запошљавања за 2016. годину, Општина планира да поднесе захтев надлежном министарству за додатно учешће у финансирању наведеног програма. За расписивање јавног позива за предвиђене мере  локалног акционог плана задужена је Општинска управа општине Мионица у сарадњи са Националном службом за запошљавање - филијала Ваљево. За пријем, обраду захтева и давање предлога за одлучивање задужена је Национална служба за запошљавање – филијала Ваљево. За доношење одлука по примљеним захтевима задужена је Општинска управа општине Мионица. Закључивање уговора на основу одлука Општинске управе општине Мионица врши Национална служба за запошљавање – филијала Ваљево. Административно стручну подршку, праћење реализацију, контролу, евалуацију и извештавање  врши   Национална служба за запошљавање – филијала Ваљево.

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту