Општина Мионица je набавила нову опрему за Дом здравља у Мионици и амбуланту у Врујцима у укупној вредности од 569 хиљада динара. Лабораторија мионичке здравствене установе је од сада богатија за ЦРП апарат посебно прилагођен за узимање узорака код беба, а набављени су и ролери за мешање узорака и читачи трака за урин, док је Служби физикалне медицине и рехабилитације у Бањи Врујцима предат на употребу вишеструјни апарат за електротерапију.

Мионички Дом здравља и амбуланту у Врујцима је овим поводом пре неколико дана посетио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Лабораторија Дома здравља је сада технички веома добро опремљена најсавременијим апаратима који омогућавају пружање бржих, квалитетнијих и ефикаснијих услуга својим пацијентима. Наш Дом здравља сада има могућност да пружа квалитетне услуге примарне здравствене заштите својим корисницима. Са друге стране, амбуланта у Бањи Врујци полако постаје препознатљива у области здравственог туризма пружајући услуге физикалне медицине и рехабилитације. – рекао је Јанковић.

Председник мионичке општине је том приликом обишао и радове на изградњи Терапијског центра за мултиплу склерозу који се гради у непосредној близини амбуланте у Врујцима. Објекат бруто површине 600 метара квадратних имаће 10 смештајних јединица са укупно 20 лежаја и затворени базен. Очекује се да инвестиција вредна 48 милиона динара буде завршена у априлу ове године.