На основу члана 56. Статута општине Мионица (‘'Службени гласник СО-е Мионица'' бр. 8/2008) и члана 105. Закона о основама система образовања и васпитања, а на основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, председник општине Мионица, дана 14.02.2019. године, донео је

О Д Л У К У

Почетак другог полугодишта школске 2018/2019 године у Основној школи ''Милан Ракић'' Мионица, Основној школи ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић и Средњој школи Мионица одлаже се за 25.02.2019. године.

Предшколској установи ''Невен'' Мионица се препоручује да у току данашњег дана (14.02.2019. године) одржи родитељски састанак уз присуство педијатра Дома здравља Мионица, као и састанак са запосленима у Установи и упозна их са новонасталом ситуацијом у вези забележеног пораста оболеле деце предшколског и школског узраста од грипа, а ради превентивног деловања односно спречвање погоршавања здравственог стања, односно ширења вируса.

Школе ће надокнадити пропуштени рад на законом прописан начин, а по одобрењу Министарства.

Одлука ступа на снагу даном доношења, а Одлуку доствити Основној школи ''Милан Ракић'' Мионица, Основној школи ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић, Средњој школи Мионица и Предшколској установи ''Невен'' Мионица.