Љубитељи писане речи су синоћ у Библиотеци ''Милован Глишић'' имали прилику да уживају у дружењу са писцем Лидијом Ћирић. На књижевној вечери су представљени роман “Реквијем за један дан“, збирка песама „Кабаница за сузе“ и збирка прича Без „драги моји“, а разговор са ауторком водила је професор, књижевни критичар и теоретичар Ана Стишовић Миловановић. Највише је било речи о збирки прича Без „драги моји“, за коју је Ана Стишовић Миловановић рекла да је необично свеже штиво у којем нас аутор позива на дијалог.

Главна јунакиња је та нит која везује сегменте прича и живота који није само живот на ''београдском асфалту'', већ живот у било којем делу света. Вредност приповедне збирке Без „драги моји“ је што у читавом низу епизода упознајете необичне људе и судбине и како се јунакиња у том свету у времену без емпатије сналази, али и у томе што ће читаоце, и мушкарце и жене, подучити важним стварима-рекла је између осталог Ана Стишовић Миловановић, која је говорећи о роману „Реквијем за један дан“ нагласила да и поред трагизма који садржи роман носи суштинску идеју ауторке која ће се јавити и у касније објављеној збирци прича, да је живот јачи од свега.

Говорећи о својим књигама Лидија Ћирић је истакла да не уме да пише прорачунато и наменски, већ да су све њене приче написане спонтано.

Постоји пуно истинитих догађаја, али оног тренутка када се то стави на папир постаје књижевност и зато не желим да се јунаци и догађаји из мојих књига повезују са мојим животом-нагласила је Лидија Ћирић која је од претпрошле године члан Удружења књижевника Србије.

Књижевно вече је започело промоцијом добровољног давалаштва крви, а акцији се придружила и мионичка библиотека која је обезбедила бесплатну чланарину за све суграђане који су у протеклих годину дана дали крв или су били добровољни даваоци 20 и више пута.