У суботу, 8. јуна са почетком у 10 часова на Тргу војводе Живојина Мишића у Мионици, Црвени крст Србије организује међурегионално такмичење у првој помоћи, шминкању и глуми повреда и стања.

У Мионици ће наступити 33 такмичарских екипа из градова и општина из централног и западниг дела Србије. Уз волонтере који се такмиче у првој помоћи, наступиће и 5 екипа које ће приказати знања и вештине шминкања и симулација повреда и стања. Домаћини такмичења, Црвени крст Мионица је поред обавезних садржаја из прве помоћи, припремио учесницима и друге занимљиве садржаје уз које ће млади имати прилике да упознају културу и знаменитости мионичке општине.

Прва помоћ је препознатљив симбол организације Црвеног крста у целом свету и једна је од активности које се са посебном пажњом негује у Црвеном крсту Србије. У организацијама Црвеног крста у Србији преко 30.000 грађана, сваке године научи основне вештине прве помоћи, међу којима је 19.000 школске деце и младих.

Најуспешнији међу њима се укључују у такмичења екипа прве помоћи у категоријама петлића, подмлатка и омладине Црвеног крста. У Србији се такмичења организују на свим нивоима организације Црвеног крста и окупе преко 3.000 деце и младих из целе Србије.