Општина Мионица ће трећу годину за редом обезбедити бесплатне комплете уџбеника свим првацима са територије ове општине. Ова одлука је донета на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића.

- Једна од мера популационе политике коју спроводи наша општина поред једнократне помоћи за породиље, бесплатних аутоседишта и колица за новорођенчад, ако и многих других активности које имају за циљ повећање наталитета и спречавање миграције је свакако и дар за све наше прваке у виду бесплатних уџбеника. На овај начин ћемо пожелети срећан полазак у школу овим малишанима, али и барем мало растеретити кућни буџет родитељима првака. – рекао је Јанковић.

Општина Мионица ће обезбедити 79 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

У школске клупе ове године ће на територији мионичке општине по први пут сести укупно 94 првака, од чега 72 првака креће у основну школу ''Милан Ракић'' у Мионици, а 22 првака у школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу.

Поред набавке уџбеника за прваке, обезбеђени су бесплатан превоза ученика, бесплатан улазак на базене Спортског центра „Мионица“ за основце током летње сезоне и наградна путовања за најбоље ученике. Овим и многим другим активностима мионичка локална самоуправа активно спроводи пројекат унапређења услова образовања.