На свечаности поводом школске славе Светог Саве јуче су проглашени победници шестог по реду Светосавског наградног конкурса, који традиционално организује Средња школа Мионица. Право учешћа имали су ученици седмог и осмог разреда основних школа са територије Колубарског округа и ученици овдашње Средње школе, а радове који рефлектују књижевни и уметнички доживљај Светог Саве, оца образовања и духовности, послало је преко 40 ученика из мионичког краја, као и деца из основних школа Миле Дубљевић Лајковац, Војвода МишићПецка, ;Илија Бирчанин Ставе и Владика Николај Велимировић из Ваљева. Осим ликовних и прозних радова основци су послали и велики број песама, тако да је за њих додата и категорија поезије.

У области литерарног стваралаштва-прозни радови у категорији основаца прво место је припало Ивану Јовановићу из ОШ Војвода Живојин Мишић Рајковић, друго Нини Јуришић из исте школе, а треће Младену Ђуричићу, ученику ОШ Миле Дубљевић Лајковац. Код средњошколаца победница је Тања Симовић, испред Кристине Грујучић и Александре Ћировић. Награде у области литерарног стваралаштва поетски радови додељене су само основцима и то прва награда Јелени Јелић из ОШ Војвода Живојин Мишић Рајковић, а друга и трећа ученицима мионичке ОШ Милан Ракић Милану Поповићу и Радовану Перићу. У области ликовног стваралаштва награђена су три рада у категорији основаца и то Анђела Мијаиловић из горњотопличког одељења ОШ Милан Ракић Наталија Лазић из ОШ Илија БирчанинСтаве и Николина Читаковић из издвојеног одељења ОШ Милан Ракићу Доњој Топлици, док је код средњошколаца награђена Тијана Цмиљанић.

Награде у виду вредносних ваучера које су обезбедили бројни донатори уручила је начелница Школске управе Колубарског округа Зорица Јоцић.