Сага о Драгојл ратницима

 

Млади приповедач Душко Благојевић је 22. јуна у Библиотеци ''Милован Глишић'' представио романе ''Духови рата'' и ''Невидљиви град'' из своје трилогије епске фантастике о Драгојл ратницима. Књижевно вече је организовано у оквиру активности новооснованог Клуба љубитеља књиге.

 

Мала идеја на парчету хартије која је дуго бујала у мени је за само годину дана прерасла у трилогију о Драгојл ратницима из које су до сада објављене две књиге. Они су елитни ред ратника, насталих по завршетку рата богова који је означио прву зору људског рода. Књига покрива епоху дужу од хиљаду година у доба заборављене историје човечанства где лежи свет магије и фантастичних бића. – истакао је Благојевић одговарајући на питања в.д. директорке Библиотеке Весне Марковић и додао да је епска фантастика посебан књижевни жанр који је неоправдано на маргини, јер постоји велики број њених љубитеља који помно испрате сваки нови наслов, а стигао је и нови талас аутора који пишу сјајне књиге.

Присутни су имали прилику да виде ефектне трејлере за поменуте романе од којих је ''Духови рата'' освојио другу награду ''Пегаз'' на прошлогодишњем Београдском сајму књига, као и да чују ауторово виђење питања вечите борбе добра и зла у човеку за кога је људска душа поље на којем се воде све епске битке. Одломке из Благојевићевих књига читали су Јелена Тејић, Катарина Атић, Предраг Живковић, Младен Илић и Лука Радовановић.