Обавештавамо грађане да је Општинска управа општине Мионица изложила део бирачког списка за подручје општине Мионица и позива грађане који имају пребивалиште на територији општине Мионица да могу извршити увид у бирачки списак и поднети захтев за упис или брисање из бирачког списка, измену, исправку или допуну података у бирачком списку, сваког радног дана почев од 06. новембра 2017. године до 08. децембра 2017. године у 24,00 часа када орган надлежан за вођење јединственог бирачког списка доноси решење о закључењу бирачког списка.

Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, на исти начин и по истом поступку по коме то право имају и грађани, уз прилагање законом прописаних доказа за вршење промена, а ако захтев не подноси подносилац проглашене изборне листе и дато пуномоћје оверено у складу са законом.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

Увид у бирачки списак грађани и подносиоци проглашене изборне листе могу извршити у згради општине Мионица у поткровљу (служба грађанских стања) сваког радног дана у времену од 7-15 часова.
Увид у јединствени бирачки списак, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 08.децембра 2017. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство за државну управу и локалну самоуправу.
Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потребе и друге доказе.

Сву документацију о локалним изборима у општини Мионица можете пронаћи на страници ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2017.