КАРАТЕ КУП УЖЕ СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ-МИОНИЧАНИМА 17 МЕДАЉА

Каратисти ''Мионице'' су успешно стартовали у новој сезони, пошто су јуче на Купу Уже Србије за полетарце, пионире и наде у конкуренцији око 600 такмичара освојили чак 17 медаља, 6 златних, 3 сребрне и 8 бронзаних. Такмичење је одржано у чачанској дворани ''Младост, где је под вођством тренера Јелене Туфегџић и Мирослава Васиљевића и уз асистенцију кадеткиње Тијане Цмиљанић наступило 16 мионичких каратиста.

Два златна одличја у апсолутном и свом нивоу освојио је полетарац Никола Секулић, актуелни шампион државе, док су по једно злато у својим нивоима освојили пионир Јован Белошевић (бронзани са државног првенства у свом нивоу) и актуелна вицешампионка државе нада Ива Латиновић. На највиши степеник победничког постоља су се попели и ката тимови пионирки (Поповић, Јевтовић, Мијаиловић) и женских нада (Марковић, Вучићевић, Станојевић), које су актуелне вицешампионке Србије. Сребром су се окитили полетарка Хелена Павловић и пионир Александар Николић у својим нивоима, као и Тања Станојевић у апсолутном нивоу код нада. Две бронзане медаље у апсолутном и свом нивоу освојили су пионир Оливер Остојић и пионирка Јана Поповић, док су по једно бронзано одличје понели полетарка Хелена Паловић у апсолутном нивоу, пионир Александар Николић у апсолутном нивоу и наде Анђела Марковић у апсолутном нивоу и Нада Вучићевић у свом нивоу.

Сви освајачи медаља пласирали су се на завршницу Купа Србије, као и Сара Јевтовић, иако на овом такмичењу није освојила медаљу. Осим Јевтовићеве у Чачку су наступили и Марко Васић, Чеда и Ђурђа Ракић.

Такође, ово такмичење је било квалификационо за Школско првенство Србије на којем ће мионички каратисти бранити боје Основне школе ''Милан Ракић''.