УСКОРО ПРОЈЕКАТ ТОПЛИФИКАЦИЈЕ ВАРОШИ

Представници компаније Deutsche Gesellschaft fur Internacionale Zusammenarbeit – ГИЗ (Немачка организација за техничку сарадњу) данас су обишли насеље Мионица заједно са представницима општине, у циљу израде Идејног пројекта топлификације вароши Мионица.

Овај пројекат је планиран у две фазе. Прва фаза обухвата све објекте јавних установа и предузећа заједно са стамбеним јединицама које уз њих налазе. Реч је о зградама: Општинске управе, Војног одсека, Министарства унутрашњих послова, Јавног комуналног предузећа и Водовода, основне и средња школа (са могућношћу прикључивања спортске сале), Предшколске усанове „Невен“, Дома здравља, Поште, Управе за трезор, Дирекције за изградњу, поред овога планирано је и прикључивање осталих стамбених зграда у вароши Мионица. У плану је израда цевовода кроз улицу Мите Ракића, при чему би у другој фази биле прикључени приватни корисници.

У првој фази топлификације биће постављени котлови од 3 MW који би задовољили потребе наведених корисника, а након тога је планирана могућност проширења мреже за потребе приватних корисника. Котлови су најновије генерације, са системом грејања на сечку (ломљено отпадно дрво).