Изградња Регионалне депоније ,, Каленић“

Данас је у Обреновцу одржана прва седница Скупштне Регионалне депоније “Каленић” на којој су присуствовали су представници градова и општина Колубарског и Мачванског региона, а општину Мионица су представљали Председник Општине Мионица Бобан Јанковић и његов заменик Милован Лекић.

Очекује се да ће радови на изградњи депоније ,, Каленић“ почети 2017. године, а цео пројекат, као “најпотпунији у држави”, је подржао Министар пољопривреде и заштите животне средине, господин Бранислав Недимовић.

- Овај пројекат је значајан са аспекта екологије и здравља, јер решава један од великих проблема са којима се суочавамо и од суштинског је значаја за општине Колубарског и Мачванског округа-изјавио је председник општине Мионица, Бобан Јанковић.

Изградња Регионалне депоније ,, Каленић“, на којој ће се одлагати и прерађивати комунални отпад из 11 општина укључијући и Мионичку, је од виталне важности пошто ће обезбедити дугорочно решење за хронични проблем на нашем подручју. На депонији ће бити изграђен и центар за рециклажу, а планиране су и трансфер станице у Ваљеву, Обреновцу, Лазаревцу и Коцељеви. У Ваљеву би се прикупљао отпад из Мионице и Осечине.