МИОНИЧКИ ОСНОВЦИ ОСТВАРИЛИ ЧЕТИРИ ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА

Мионички основци су и ове године показали завидне резултате на смотрама знања, а троје ђака се пласирало на републичка такмичења из четири области.

Ученица осмог разреда ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' из Рајковића, Жељана Средојевић, ће одмерити своје знање на републичким такмичењима из српског језика (предметна наставница Марија Маринковић) и географије (предметна наставница Јасмина Илић), пошто је на окружним смотрама постигла одличне резултате. Од ученика ОШ ''Милан Ракић'' пласман на републичка такмичења остварили су седмаци Тамара Теофиловић из српског језика (предметна наставница Гордана Атић) и Ђорђе Тодоровић који ће учествовати на Књижевној олимпијади (предметни наставник Милан Петковић).

Мионички ученици су се ове године опробали и на такмичењу ''Кенгур без граница'', међународном такмичењу за ученике основних и средњих школа које код нас организује Друштво математичара Србије. Од 140 учесника из ОШ ''Милан Ракић'', њих десеторо је постигло добар резултат и заслужило пригодне награде.

Такође, за понос је и сјајан резултат који су постигли чланови луткарске секције 'Пчелице'' (менторке Драгана Ускоковић Ђуровић и Тања Ускоковић). Они су са представом ''Свадба у златној шуми'' недавно наступили на републичком Фестивалу луткарства основних школа у Новом Саду и у конкуренцији седам најбољих дечијих луткарских представа Србије освојили награду за наједукативнији текст.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту