Почела изградња водоводне мреже за за пет мионичких села

У понедељак су почели радови на изградњи водоводне мреже за села Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и део Радобића. Пројекат изградње подразумева постављање цевовода у дужини од 13,3 километра и изградњу резервоара ''Бела Стена'' у Шушеоци, ''Вис'' у Ђурђевцу и ''Јакшинац'' у Санковићу, као и црпних станица ''Шушеока'' и ''Ђурђевац''. Вредност пројекта је 80,4 милиона динара и у потпуности се финансира посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима. Рок за завршетак радова које изводи предузеће ''Електроволт'' из Ваљева је 180 календарских дана од дана увођења у посао.

Радове је данас обишао председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић и том приликом истакао да ће изградњом ове водоводне мреже, чије је снабдевање планирано са регионалног водозахвата ''Стубо-Ровни'', бити решен дугогодишњи проблем водоснабдевања за око 1.200 становника пет мионичких села.

Мионица је прва општина која ће добити воду из регионалног водозахвата ''Стубо-Ровни'', а вода ће у домаћинства у селима Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и у делу Радобића из акумулације стићи са извода у Лукавцу. Након планиране изградње шест километара дуге деонице цевовода Дивци-Мионица обезбедиће се снабдевање из система ''Стубо-Ровни'' и за сва остала насеља, чиме ћемо трајно решити проблем водоснабдевања грађана општине Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту