ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ И АУСТРИЈСКОГ ИНВЕСТИТОРА -''Z-LINE'' ОТВАРА ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У МИОНИЦИ

Општина Мионица и аустријска компанија ''Z-line'' су потписале Уговор о подстицају за отварање нових радних места, на основу којег ће мионичка општина постати богатија за производни погон у области серијске и специјализоване производње у ауто-индустрији.

Према одредбама поменутог уговора ова компанија ће у Мионици почетком наредне године отворити свој трећи погон у југоисточној Европи за производњу унутрашње опреме за ауто-индустрију, прецизније ауто-пресвлака. Погон ће бити покренут у Мионици у пословном простору површине 1.500 квадратних метара који је аустријском инвеститору обезбедила Општина на основу Програма подстицаја за запошљавање. Са друге стране, ''Z-line'' ће у року од две године запослити до 150 радника, а план је да се у наредне три године тај број увећа до 300.

Уложили смо велике напоре у протеклих годину дана да створимо повољно пословно окружење које ће омогућити привлачење инвеститора, а самим тим и подстаћи запошљавање нашег становништва. Долазак аустријске компаније за нас је представљао велики изазов и веома сам задовољан што смо у томе успели, јер ова инвестиција значи отварање нових радних места, заустављање економске миграције и привредни раст наше општине. – истакао је председник мионичке општине Бобан Јанковић.