ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У МИОНИЦИ 24. ДЕЦЕМБРА

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић јуче је донела одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине општине Мионица за 24. децембар. Одлука је донета на основу Закона о локалним изборима и Закона о локалној самоуправи, а локални избори су расписани у још три општине, Прешево, Неготин и Пећинци.

''Одлука о расписивању избора у овим локалним самоуправама ступа на снагу даном објављивања у ''Службеном гласнику'', када почињу да теку и рокови за обављање изборних радњи''-наведено је у саопштењу из републичког парламента. Избори у овим општинама биће у надлежности органа за спровођење избора на основу одредби Закона о локалним изборима.

Локални избори у Мионици су у редовном термину требали да буду одржани тек за годину дана, а до превремених избора је дошло због подношења оставке председника Општине Бобана Јанковића на ту функцију. Јанковић је подношење оставке образложио потребом за бољом политичком стабилношћу и како би се одржао континуитет развоја општине Мионица.