МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ЈАВНОЈ АКЦИЈИ ''ИСКОРАЧИ И ТИ! – СПОРТСКИ. ЗДРАВО. БЕЗБЕДНО.''

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић је у петак посетио Мионицу, где је са председником Привременог органа општине Мионица Бобаном Јанковићем присуствовао јавној акцији програма ''ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно.'' одржаној у фискултурној сали ОШ ''Милан Ракић''. Догађају су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, као и помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња.

  • Овим програмом желимо да младима и деци омогућимо квалитетно провођење слободног времена, што бољу искоришћеност постојеће спортске инфраструктуре, али и стварање развијене мреже младих едукатора који промовишу здраве стилове живота. Данас одавде шаљемо сјајну слику са поруком да спорт треба да буде начин размишљања, културе и васпитања- рекао је министар Удовичић.

Председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић се захвалио Влади Републике Србије и Министарству омладине и спорта на подршци и нагласио:

Мионичка деца ће изградњом спортске хале и реновирањем фискултурне сале имати прилику да тренирају у најбољим могућим условима, јер заиста то и заслужују. Од фебруара 2018. године, када спортска хала буде завршена, Мионица ће бити на располагању држави у организовању домаћих и међународних такмичења.

Министар Удовичић и председник Привременог органа мионичке општине Бобан Јанковић су овом приликом обишли радове на спортској хали која је започета још пре две и по деценије. Укупна вредност радова на на спортској хали је 113,7 милиона динара, од чега је Министарство омладине и спорта определило 44 милиона динара, а остатак финансијских средстава је обезбеђен из буџета општине Мионица.
Током јавне акције у мионичкој фискултурној сали су промовисани кошарка, фудбал, одбојка и карате, уз учешће великог броја овдашњих основаца и средњошколаца. Иначе, програм ''ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно.'' је 2016. године покренуло Министарство омладине и спорта, a ове године се реализује у сарадњи са седам локалних самоуправа у Србији и то у Мионици, Аранђеловцу, Великом Градишту, Јагодини, Рачи, Сокобањи и Шиду. Циљ програма је повећање броја младих и деце у Србији који тренирају или рекреативно користе неки од доступних спортских садржаја, боља искоришћености постојеће спортске инфраструктуре на локалу, као и унапређење сарадње омладинског сектора и сектора спорта у локалној заједници. Програм се реализује у сарадњи са партнерима из омладинског сектора (Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања у Београду, Омладинска организација Spirit of Youth, Кровна организација младих Србије, Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада, Национална асоцијација канцеларија за младе, локална удружења и неформалне групе младих), спортског сектора (локални спортски савези, асоцијације и удружења), Антидопинг агенцијом Србије и Заводом за спорт и медицину спорта уз координацију и финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.