Министар Удовичић посетио Основну школу у Рајковићу

Министар омладине и спорта Владе Србије Вања Удовичић је јуче са председником Привременог органа општине Мионица Бобаном Јанковићем посетио Основну школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу, где је присуствовао јавном часу у оквиру програма ''Спорт у школе'' и том приликом уручио спортске реквизите.

 Највећу пажњу смо посветили најмлађим становницима Општине, кроз бројне пројекте и програме који су заживели у циљу стицања формалних и неформалних знања, и већег интересовања деце за спортске активности. Захваљујући подршци Министарства омладине и спорта свако дете у нашој општини је сада добило могућност да се бави спортом и има правилан раст и развој – рекао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.
Програм "Спорт у школе" ће се на подручју општине Мионица трајати најмање 4 године. Спроводе га професори физичког васпитања кроз часове тренинга и рада са децом у школским фискултурним салама у оквиру ваннаставних активности два пута недељно у трајању од по два школска часа.

''Спорт у школе'' је пројекат намењен деци узраста од првог до четвртог разреда основне школе који финансира Министарство омладине и спорта под пуном подршком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а спроводи га Савез за школски спорт Србије.

Данас смо овде да промовишемо пројекат ''Спорт у школе'' који се бави физичком културом наших најмлађих. Трудимо се да овај пројекат заживи у целој Србији како би повећали фонд часова физичке културе и промовисали здрави стилове живота – рекао је министар Удовичић.

Након овога, Удовичић и Јанковић су обишли радове на завршетку спортске хале у Мионици.