ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

Нацрт буџета једне локалне самоуправе за наредну годину се пре свега планира на основу остварења прихода у текућој и зато охрабрује податак да остварени приходи општине Мионица никад нису били већи него у 2017. години - истакао је председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић на Јавној расправи о нацрту Одлуке о општинском буџету за 2018. годину одржаној у понедељак у сали Скупштине општине и нагласио да је то основ за врло амбициозан буџет за наредну годину где су нацртом планирани расходи у износу од 825,06 милиона динара.

Нацрт општинског буџета за 2018. годину присутнима је образложила Кристина Чарапић, руководилац Одељења за буџет и финансије Општинске управе, која је између осталог рекла да је према програмској класификацији предвиђено финансирање 17 програмских активности. Према њеним речима, планирано је 10 капиталних пројеката у вредности од 310,98 милиона динара од којих је реализација неких, попут завршетка хале спортова у Мионици и реконструкције и доградње сале Културног центра, већ у току.

Након одржане Јавне расправе следи утврђивање коначног предлога, који ће се ових дана наћи на дневном реду седнице Привременог органа Општине.