ПОТПИСАНО 20 УГОВОРА О ДОНАЦИЈИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИЈАЊЕ МИКРОБИЗНИСА

Данас је у сали Скупштине општине Мионица у организацији немачкe хуманитарнe невладине организације ''Help-Hilfe zur Selbshilfe''и мионичке општине потписано двадесет уговора о донацији у оквиру Програма ''Подршка социо-економској стабилности у регион западног Балкана'', који има за циљ подстицање развоја микро и малих предузећа и предузетништва на територији општине Мионица. Вредност пројекта за општину Мионица износи 48.000 евра од чега локална самоуправа учествује у суфинасирању овог програма у износу од 19.200 евра.


  • Помоћ за малу привреду

Двадесет кандидата, од чега 3 предузетника и 17 пољопривредника, који су прошли две фазе селекције и својим предлозима задовољили социјалне и економске критеријуме за подршку, добиће опрему просечне вредности до 2.400 евра. Поред опреме биће им омогућено похађање пословних и стручних обука како би се обезбедила одрживост њихових бизниса.

-Јачање приватног сектора и стварање што бољих услова пословања малих и средњих предузећа је један од важних задатака општине Мионица. Циљ је да охрабримо становништво да покрену сопствени посао, а оваква помоћ на самом почетку је сигурно добро дошла - рекао је у свом обраћању потписницима уговора о донацији председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Пројекат "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана'' укупне вредности 2.97 милиона евра, уз донаторску подршку Владе Немачке, ''Хелп'' реализује од априла 2017. године и трајаће до краја 2018. године. Вредност дела активности у Србији, за шест градова и општина и три установе за извршење кривичних санкција, износи нешто мање од 1,1 милион евра. Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Нишу, Пироту, Сврљигу, Медвеђи и Мионици.