МИОНИЧКИ КАРАТИСТИ НА ТУРНИРИМА У БРАТИСЛАВИ И АРАНЂЕЛОВЦУ

Тијана Цмиљанић наступала за репрезентацију КС Уже Србије

Мионички каратисти су прошле суботе учестовали на два међународна турнира и то у Братислави и Аранђеловцу. У Словачкој је наступила Тијана Цмиљанић као први каратиста ''Мионице'' који се у протеклој деценији такмичио ван граница земље, док је на интернационалном турниру ''Аранђеловац опен'' наступило 15 такмичара који су освојили исто толико медаља (8 златних, 4 сребрне и 3 бронзане) у катама екипно и појединачно.
Цмиљанић је на 39. по реду ''Гран прију Словачке'' у Братислави бранила боје Карате савеза Уже Србије, а на турниру је учствовало преко 2.000 каратиста из 22 земље са европског, азијског и афричког континента. Драгоцено искуство Цмиљанићева је стекла такмичећи се у категорији јуниорки као једина каташица из Србије, а ривалке су јој биле из Словачке, Пољске, Аустрије, Мађарске, Хрватске и Русије.

На турниру у Аранђеловцу злато у екипној конкуренцији је припало ката тиму нада (Секулић, Остојић, Ал. Николић), док су полетарац Никола Ранковић (оранж појас) и пионир Никола Секулић били најбољи и у својој класи и у апсолутном нивоу, па су им припала по два најсјајнија одличја. Александар Николић је стигао до злата у класи плавог појаса и сребра у апсолутном нивоу, а најсјанија одличја су припала и Чеди Ракићу и Милици Мијаиловић. Сребрна одличја су освојиле Јана Поповић, Андрија Николић и Оливер Остојић, бронзана Дуња Кевић, Хелена Павловић и Анђела Марковић, а наступили су и Ива Радивојевић, Милица и Ђурђа Ракић и Јован Белошевић.