ИНТЕРАКТИВНА ТРИБИНА “ГЛАС ЖЕНА МИОНИЦЕ”

Интерактивна трибина “Глас жена Мионице”, одржана је у Културном центру Мионица 05. 12. 2019. у оквиру кампање Републике Србије “16 дана активизма борбе против насиља над женама”.

 

Учесници трибине били су:

  • Бобан Јанковић, председник општине Мионица
  • Мила Грујичић, председница градског Савета за родну равноправност Скупштине Града Ваљева;
  • Љубица Марковић, директорка Института за одрживи развој Факултета здравствених и пословних студија Ваљево; професор сарадник Универзитета Сингидунум и председница Удружења пословних жена „Еве“;
  • Биљана Вукашиновић мастер педагог, мастер менаџер и арт терапеут.

Улога жене у заједници, методе решавања проблема насиља у породици и значај здравих односа на правилан развој детета, само су неке од тема трибине, док се излагање учесника завршило панел дискусијом ”Успешна и задовољна Мионичанка”.

Мионичке даме имале су прилику да изнесу своје ставове и поставе питања председнику општине г-дину Јанковићу, као и гостима излагачима.

Г-дин Јанковић је поручио да је ”Глас жена Мионице” од изузетног значаја за друштвену заједницу, да је жена стуб породице, а здрава породица темељ друштва:

”Жена је мајка, жена је кћерка, жена је супруга, жена је бака – а све оне чине наш шивот сигурним, потпуним и срећним. Жену треба гледати погледом пуним љубави и пружити јој подједнаке шансе за лични и професионални развој.”

Општина Мионица настоји да устали праксу одржавања интерактивних трибина и обезбеди још активније учешће жена у друштвеној заједници.