НАСТАВА ОСНОВАЦА И СРЕДЊОШКОЛАЦА ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКИХ ПЛАТФОРМИ

Због проглашеног ванредног стања у Р. Србији настава се до даљњег не одвија у школи, али према препорукама Министарства просвете, настава се не обуставља, већ ће бити организована електронским путем. За ученике основне школе наставни материјали ће бити доступни на платформи РТС Канал 3, а за ученике средње школе на РТС Планета https://rtsplaneta.rs/. Наставници ће користити и друге електронске платформе за комуникацију са ученицима путем којих ће им давати упутства за вежбање, израду домаћих задатака, писање есеја, израду презентација и других продуката.

Почетак реализације васпитно-образовног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Распоред емитовања наставних материјала на РТС, као и остала упутства и педагошке препоруке биће доступни на интернет страници Министарства просвете www.rasporednastave.gov.rs.

У допису школама, који се може наћи на сајтовима школа, минстар просвете господин Младен Шарчевић поручује родитељима: „У најбољем интересу ученика, њиховог развоја и образовања, а у циљу успешног завршетка текуће школске године, моле се родитељи да одговорно и у складу са својим могућностима контролишу процес учења од куће и подстичу ученике на редовност у раду“.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/7350557