ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данaс је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Мионица на којој је разматрана тренутна ситуација на подручју Општине.

На подручју општине Мионица нема регистрованих случајева заразе корона вирусом, а према извештају Полицијске станице Мионица у току претходне ноћи није било кршења забране кретања од стране грађана, а приликом контроле у периоду од 20 до 05 часова је затечено 7 лица који су имали уредно издате потврде о радном ангажовању.

На овој седници је извршена попуна састава Општинског штаба са осам нових чланова у складу са Уредбом о саставу, начину и организацији рада штабова, чиме ће бити подигнут ниво оперативности. Штаб је донео Наредбу о утврђивању радног времена пекара, апотека, продавница прехрамбене робе, угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, објеката у којима се приређују забавне игре и игре на срећу и пијачне продаје. Донета је и наредба о обезбеђивању финансијских срестава из буџета општине Мионица за израду и набавку заштитне опреме-заштитних маски, а план је да се заштитне маске за вишекратну употребу обезбеде за сваког грађанина општине Мионица. Такође, донета је и Наредба о увођењу првог степена приправности.

 

Документи:
петак, 20 март 2020 16:32
 259.05 KB
 1.259