ОБАВЕШТЕЊЕ О ОГРАНИЧЕЊУ И ЗАБРАНИ КРЕТАЊА

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је 28.03.2020 године ступила на снагу нова Наредба о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије.

Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести Covid-19 и заштите становништва од те болести, забрањено је:

-свим лицима излазак ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), радним данима у времену од 17 до 05 часова,
-суботом забрана траје од 15 до 03 часова
-недељом забрана траје од 15 до 05 часова.

Забрањује се окупљање у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, почев од 21. марта 2020. године.

Забрана из ове наредбе не односи се на:

1) здравствене раднике – са лиценцом;

2) припаднике Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, служби безбедности и Војске Србије, који су на задатку;

3) лица којима Министарство унутрашњих послова изда дозволу за кретање.

4) Забрана из ове наредбе не односи се ни на физичка лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ и највише два лица у пратњи тог лица.

5) Забрана из ове наредбе не односи се на домаће и стране држављане који су чланови посаде теретних моторних возила, теретних бродова, возопратно особље железничких возила, посаде и кабинско особље ваздухоплова, којима се обавља међународни превоз у друмском, железничком, водном и ваздушном саобраћају.

За непоштовање забране из Наредбе грађани ће се казнити за кривично дело у складу са Кривичним закоником, а за прекршај у складу са Уредбом о прекршају за кршење Наредбе.