НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - БИБЛИОТЕКА „МИЛОВАН ГЛИШИЋ“ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ОД ПОНЕДЕЉКА 27. АПРИЛА

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је данас на телефонској седници донео Наредбу којом се наређује рад Библиотеке „Милован Глишић“ у Мионици почев од понедељка 27. априла 2020. године.

Установа је дужна да запосленима обезбеди примену свих превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених, а посебно оних које се односе на спречавање ширења заразне болести КОВИД-19 (држање социјалне дистанце, дезинфекција и употреба заштитних средстава-маски и рукавица), као и мера које се односе на максималан број лица која могу да бораве у затвореном простору, полазећи од делатности установе и функционалног уређења простора, посебно са аспекта организације рада у условима епидемије.

Установа је дужна да донесе посебан план примене мера, који је саставни део акта о процени ризика, који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља нас раду.

Радно време Библиотеке биће радним даном од 8 до 17 часова, уз примену прописаних мера заштите. Корисници у том термину могу вратити позајмљене књиге и преузети нове. Читаонице неће радити до даљег. У просторију могу бити истовремено ДВА корисника уз поштовање мера прописане дистанце, док су остали у обавези да сачекају, одржавајући прописану дистанцу. Корисници морају имати заштитну опрему (заштитне маске и сл.).