Средња школа „Мионица“ на почетку нове школске 2016/17. године

Средња школа „Мионица“ је нову школску годину започела са два нова одељења смера кувар/конобар и туристички техничар.

Почетак ове школске 2016/17. године је за нашу школу изузетно значајан, јер од ове школске године школа добија нову улогу у свеукупном процесу образовања наше општине. Скупштинском одлуком општине Мионица од 1. 9. 2016. основан је Центар за образовање и развој „Мионица“ који је постао саставни део наше школе, а његова кључна улога односи се на образовање и развој људских ресурса у нашој општини.
Према речима председника општине Бобана Јанковића, који је присуствовао седници Наставничког већа Средње школе „Мионица“ пред почетак школске године, у нашој општини ће у наредном периоду бити посебан акценат стављен на развој туризма и угоститељства, као и на образовање постојећих кадрова и становништва из свих области у којима се укаже потреба. Председник је нагласио да ће сви они ученици СШ „Мионица“, који буду најбољи у својој струци, одмах након школовања добити запослење.
Самим тим, као лидер у образовању, Средња школа „Мионица“ постаје образовни центар који, с једне стране образује ученике у области туризма и угоститељства, а са друге стране пружа потребне обуке, курсеве и све оне образовне садржаје који су потребни нашем становништву у свим сферама привреде.
За почетак, од октобра 2016. у Средњој школи „Мионица“ планирана је организација бесплатне школе енглеског и немачког језика и један циклус обука за раднике локалне самоуправе о системима управљања и функционисању политичког и економског система.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту