СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ОБНОВЉЕНА САЛА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Мионичани су синоћ добили прелеп поклон за предстојеће празнике, јер је после дугих осам година паузе поново у функцији Велика сала Културног центра. Симболичним пресецањем врпце, Велику салу су у присуству бројих званица отворили шеф кабинета министра културе Републике Србије Биљана Барошевић и председник мионичке општине Бобан Јанковић. Уследио је свечани програм у препуној Великој сали, који је започео емитовањем филма ''Мионица коју волимо'' о развоју и потенцијалима општине смештене на обронцима Сувобора и Маљена и инвестицијама које су обележиле њено функционисање у протекле две године и обраћањем првог човека мионичке локалне самоуправе Бобана Јанковића.

Обнова Велике сале Културног центра је наш велики корак напред. Културни центар је место које нас окупља и веже у нешто што се на жалост све више запоставља-у заједницу. Инвестиција у културу је инвестиција у будућност, у будућност наше омладине и деце која ће управо овде имати своје прве наступе. Планским вођењем и добро осмишљеним програмом омогућићемо свим суграђанима, а посебно најмлађим, да овде искажу свој таленат и креативност, да науче нешто ново, прошире своје видике. Жеља нам је и циљ да се у овом дому ужива, да га често посећујемо, да подстакне лепе мисли и велика дела, да буде понос наше Општине и обећавам да инвестиција у обнову Велике сале од преко 15 милиона динара неће бити и последња у области културе-рекао је између осталог председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је овом приликом представио и друге инфраструктурне пројекте који су завршени у години на измаку и чија је вредност достигла висину једног годишњег буџета локалне самоуправе.

Уметнички програм су обележили наступи хора старијих и млађих разреда ОШ ''Милан Ракић'' Мионица, талентованих солисткиња Сање Милановић и Иване Живковић и младог песника Немање Шујдовића. Свечани програм је водио првак Народног позоришта из Београда Зоран Ћосић, који је своје прве глумачке кораке начинио управо на ''даскама'' Велике сале мионичке установе културе. На крају свечаности, организатори су сваком посетиоцу даривали промотивни календар општине Мионица ''Драгуљ Западне Србије'', уз позив на предстојеће празничне програме који ће се у обновљеној Великој сали одржавати сваке вечери до 29. децембра, док ће улазак у Нову 2017. годину бити обележен 1. јануара програмом ''Мионица отвореног срца'' на Тргу војводе Мишића. Малишане ће првог јануарског дана забављати Деда Мраз, плесни аниматори, кловнови и виле, а очекују их и друга пријатна изненађења.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту