СЛИКЕ ''БОСИС АРТ КОЛЕКЦИЈЕ'' У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Изложбу отворио Пулика Јевтић

Познати уметник Слободан Јевтић Пулика, чије уметничко и животно бављење у Француској траје безмало пет деценија, отворио је синоћ у Галерији Културног центра изложбу слика ''Босис арт колекције 1982-2018'' ваљевске компаније ''Босис''. Слободан Јевтић Пулика није желео да говори о самој изложби, пошто се међу изложеним сликама налази и његова, али је похвалио Мионицу због континуираног организовања важних културних догађаја и изразио задовољство што је овде поново срео неке драге људе, своје колеге сликаре.


Обраћању уваженог сликара и муралисте претходила је поздравна реч председника општине Мионица Бобана Јанковића, који је том приликом нагласио да боравак Слободана Јевтића Пулике овде није случајан јер се планира сарадња на унапређењу културног и уметничког живота и промоцији Мионице. Јанковић је такође истакао да се ових дана шаље на ливење макета споменика Милану Ракићу познатог вајара Зорана Ивановића који ће красити простор испред истоимене мионичке основне школе и најавио скоро отварање музичке школе у Мишићевој вароши.


Мионичка поставка изложбе ''Босис арт колекција 1982-2018'' садржи слике 23 уметника националне и локалне ликовне сцене, међу којима Слободана Јевтића Пулике, Радована Трнавца Миће, Миодрага И. Антонића, Baxx Владимира, Васе Доловачког и других и биће отворена до 20. марта. Изложба је приређена из богате колекције која је настала из вишедеценијске пасије према колекционарству власника и директора компаније ''Босис'' Богољуба Пантелића. Ово је друга изложба из богате колекције уметнина ''Босис арт колекције'' пред мионичком публиком, а према речима Богољуба Пантелића не и последња јер је за Мионицу емотивно везан. Изложбу је посветио свом оцу Милинку, оснивачу и директору мионичког конфекцијског предузећа ''Младост''.


Уметнички програм је обележио наступ камерног триа ''МиСС'' из Ваљева, а у улози модератора био је новинар и уредник ваљевског Дописништва РТС-а Радован Лазаревић.