ЗГРАДА УПРАВЕ КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА ДОБИЈА НОВО ЛИЦЕ

Фото:Радови на замени кровног покривача и постављању термоизолације

Сопственим средствима мионичког ''Водовода'' и ''Чистоће'' и уз подршку локалне самоуправе, изводе се радови на санацији општинске зграде јавне намене у центру Мионице у којој се поред управе поменута два јавна комунална предузећа налазе канцеларије овдашње испоставе Републичког фонда здравствене заштите и неколико политичких странака, као и два стана у приватном власништву.

Радови се изводе само на делу објекта у којем су смештена јавна предузећа и на којем после земљотреса из 1998. године једино није вршена реконструкција крова. Према речима в.д. директора ЈКП ''Чистоћа Мионица'' Миливоја Павловића, сав посао ће урадити запослени у ''Водоводу'' и ''Чистоћи'' уз ангажовање сопствене механизације, док ће трошкови материјала бити мањи од пола милиона динара.

  • На овом делу зграде годинама нису обављани озбиљнији

санациони захвати иако се у међувремену догодио земљотрес и неколико непогода, што је у садејству са ''зубом времена'' довело до тога да је кровна конструкција из дана у дан све више пропадала и прокишњавала угрожавајући нормалан рад -каже Павловић-Већ је извршена комплетна замена дотрајалог кровног покривача и постављање термоизолације на тавану ради повећања енергетске ефикасности, а следи монтажа хоризонталних и вертикалних олука и обнова фасаде са читаве предње стране објекта и дела задње стране који користе ''Водовода'' и ''Чистоће''. Затим ће се приступити молерско-фарбарским радовима влагом оштећених зидова и плафона и то само у ''Водоводу'', пошто су у просторијама ''Чистоће'' истоветни радови већ извршени нешто раније.