НА ПОЗОРНИЦИ ПОД ЛИПОМ ДР НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ ПРЕДСТАВИО КЊИГУ ''ФАЈРОНТ У САРАЈЕВУ''

Познати српски и југословенски музичар, композитор, глумац, режисер и писац Ненад Јанковић, познатији по надимку др Неле Карајлић у друштву књижевника Вула Журића је у суботу у Ткачком двору Загорке Стојановић у Ракаримана ''Позорници под липом'' представио своју књигу „Фајронт у Сарајеву“.

Др Неле Карајлић је духовито, а у исто време са сетом, искрено и неодољиво причао о распаду Југославије, о одрастању и сазревању у Титовом времену, о животу након Сарајева, старењу и срчаном удару који га је подстакао да размишља о пролазности и напише књигу која је, иако је у првом наврату била планирана да постане биографија, постала прича о једном времену, судбини једне државе, града и народа.

Никада се прича са др Нелетом не може свести на једну тему, тако је било и овај пут. Причао је он са публиком о „Забрањеном пушењу“, „Топ листи надреалиста“, а и о данашњем времену, проблемима комуникације у савременом друштву, Европској унији и новом фајронту.

На „Позорници под липом“ у дворишту Загорке Стојановић очекује нас велики број културних догађаја током лета. За 16. јулнајављено је гостовање глумице Неле Михаиловић, а 30 јула ће глумац Петар Божовић говоритибеседе владике Николаја.