Бања Врујци међу најтраженијим дестинацијама за ваучере

Бисер Мионице Бања Врујци један је од најтраженијих туристичких атракција показује заинтересованост грађана за ваучере за одмор у Србији.Влада је ребалансом буџета определила још 100 милиона динара за подршку домаћем туризму, односно 20 000 ваучера за одмор у Србији.Пријаве су почеле 10. маја и трајаће до 15. октобра. Ваучери ће смањити трошкове смештаја грађана, за максимално 5.000 динара када одмор проводе у једном од пријављених туристичких објеката.


Очекујемо велико интересовање туриста и ове године за Бању Врујци, имајући у виду да је управо ова дестинација већ годинама међу најтраженијима за ваучере. Код нас су припреме за нову туристичку сезону увелико у току и наше госте очекују бројне новине -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У фебруару ове године потрошено је већ 100.000 ваучера. Због великог интересoвања Влада и ресорно министарство одобрили су додатних 20 000 ваучера.
Грађани се могу пријавити у ЈП „Пошта Србије“ широм наше земље, а ваучери се могу искористити до 20. новембра ове године.Јанковић је нагласио значај ваучера јер ће у многоме помоћи свим угоститељима који раде са мањим капацитетима током пандемије.

Мере које је донела Влада и Министарство туризма за подршку домаћем туризму су од вишеструког значаја. Наши грађани ће летовати у Србији, а наши угоститељи успешно пословати током сезоне. Верујем да ће становници из свих делова Србије посетити нашу Мионицу и уживати у богатој туристичкој понуди-казао је Јанковић.

Туристички објекти у општини Мионица располажу са 1158 лежајева, а регистровано је 92 категорисанa објеката за смештај. Према статистичким подацима из 2020. године општину Мионицу је посетило 8 388 туриста.