ДРУГА ЛИГА ОДБОЈКАШИЦА- МИОНИЧАНКЕ УБЕДЉИВЕ НА СТАРТУ


Одбојкашице Рибнице су у премијерној утакмици првенства А групе друге лиге ''Центар'' пред својим навијачима забележиле победу максималним резултатом против ваљевске Србијанке 014, Рибница-Србијанка 014 3:0 (25:22; 25:23; 25:22). Повратнице у друголигашко друштво су према речима тренера Мионичанки Горана Ђорђевића до победе дошле после велике борбе, а један од пресудних момената се догодио у другом сету који су његове изабранице добиле и поред предности гошћи која је у једном тренутку износила и 6 поена.

- Најважније је да смо стартовали победом у прелепом амбијенту који су приредили наши навијачи. Надам се да ћемо у вишем рангу остварити пласман у средини табеле, а већ у суботу нас очекује гостовање у Београду фаворизованој екипи Краљ – рекао је Ђорђевић
Такође, треба истаћи да је синоћ у Мионици по први пут одигран један друголигашки меч у одбојци, јер су због сале која није одговарала пропозицијама утакмице у овом рангу у којем су Мионичанке наступале од 2009. до 2013. године морале да се играју у Љигу. Сала ОШ ''Милан Ракић'' је пред почетак првенства адаптирана и сада задовољава друголигашке услове, што је остварено уз помоћ локалне самоуправе и фабрика ''Фима'' и ''Емка''.