ЗА ЧАСНИ КРСТ ПЛИВАНО У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА-ПОБЕДНИЦИ НАТАША И БРАНИСЛАВ

Поред храбрости, учесници демонстрирали и хуманост

Поводом празника Богојављења јуче је у Селу Мионици и Врујцима организовано пливање за Часни крст. По благослову епископа Милутина, пливање за Часни крст је у организацији овдашње Црквене општине, општине Мионица и Установе за физичку културу ''Мионица'' први пут приређено на базенима Спортског центра Лепеница у Селу Мионици, док је покривитељ седмог по реду такмичења у Бањи Врујцима уз Црквену општину и локалну самоуправу био и Хотел ''Врујци''.

 Традиционална Богојављенска манифестација у Бањи Врујцима је и овог пута одржана на отвореном олимпијском базену Хотела ''Врујци'', где је пред великим бројем посетилаца у конкуренцији 22 пливача Часни крст освојила Наташа Шиник из Ракара, ученица шестог разреда издвојеног одељења ОШ ''Милан Ракић'' у Горњој Топлици . Друго место је припало бившем победнику Милошу Јовичићу из Кадине Луке, а треће Филипу Симићу из Врујаца. За Часни крст на отвореном базену Спортског центра ''Лепеница'', који је у спомен на Христове године у време крштења на реци Јордану био удаљен 30 метара, пливало је двадесетак неустрашивих момака. Први до Часног крста је допливао Бранислав Бошковић из Мионице, испред својих суграђана Владимира Миловановића и Горана Стефановића.

Награде намењене како победницима, тако и свим учесницима овогодишње Манифестације, уручио је заменик председника Општине Милован Лекић, техничку помоћ организаторима су пружили овдашњи Дом здравља и Полицијска станица Мионица, а пливању за Часни крст су претходиле Богојављенске литургије у храмовима Вазнесења Господњег и Свете великомученице Марине-Огњене Марије.

Учесници овогодишњу Манифестације су поред храбрости демонстрирали и хуманост, пошто су мушки пливачи у Врујцима пропустили ученицу шестог разреда Наташу Шиник да преузме Часни крст и постане победница, док се Владимир Миловановић из Мионице одрекао своје новчане награде у корист породице Марковић из Паштрића којој је недавно у пожару изгорела кућа.