МИНИСТАР УДОВИЧИЋ У МИОНИЦИ-КРЕЋУ РАДОВИ НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

 

Министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић је јуче посетио Мионицу и том приликом најавио скори почетак радова на реконструкцији и завршетку спортске хале, чија је изградња кренула пре две и по деценије.

У наредних десетак дана расписује се јавна набавка за реконструкцију и завршетак спортске хале. Почињемо овај капитални пројекат за Мионицу и са речи прелазимо на дела. Нешто што пропада 25 година постаће најсавременија спортска хала за годину дана. Реконструцијом ове хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица и цео Колубарски округ добиће спортски цетар за све спортисте и рекреативце, али и могућност одржавања великих такмичења. Желимо да Мионица постане још један леп центар за спорт, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове и да овде окупљамо младе спортисте из целе земље и региона. Оваквим улагањима широм Србије и децентрализацијом спорта, желимо да у свим градовима и општинама у Србији створимо услове да спорт буде начин живота за све, од најмлађих до људи у трећем добу, јер предуслов здравог живота јесте физичка активност, а предуслов врхунских спортских успеха наше земље је Србија у којој се свуда живи спорт-рекао је министар Удовичић по обиласку мионичке хале спортова и поздравио напоре, истрајност и упорност председника општине Мионица Бобана Јанковића и његових сарадника који су иницирали покретање пројекта.


За овај пројекат Министарство омладине и спорта је определило 44 милиона динара, док се остатак финасијских средстава обезбеђује из буџета локалне самоуправе.

Ово су за мионичку општину велика средства, али инвестиција у спортску инфраструктуру је инвестиција у будућност наше деце и зато се вишеструко исплати. Уз Владу Републике Србије и Министарство омладине и спорта заједнички радимо на успостављању што бољег односа младих према физичкој култури, демонстрирању правих вредности и усмеравању деце ка тим вредностима кроз бављење спортским и рекреативним активностима. Завршетак спортске хале је од огромног стратешког значаја за општину Мионица из више разлога. Понеће епитет Националног тренинг центра за рукомет, али биће и место где ће се припремати и други врхунски спортисти из Србије и иностранства што широм отвара врата развоју туризма – нагласио је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

Министар Удовичић је посету Мионици искористио и да заједно са државним секретаром за спорт Предрагом Перуничићем у пратњи својих домаћина присуствује заједничком тренингу шездесетак младих мионичких спортиста из овдашњег кошаркашког, карате и одбојкашког клуба.

Галерија