ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ, АМСС И САКСС-МИОНИЦА ДОБИЈА АУТО РЕЛИ ТАКМИЧЕЊЕ

Председник мионичке општине Бобан Јаковић, председник Ауто Мото Савеза Србије Мирко Бутулија и председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац су на свечаности на Београдском сајму јуче потписали уговор о одржавању ауто рели такмичења на територији општине Мионица. Општина Мионица ће тако бити домаћин ауто рели такмичења 7. и 8. јула ове године.

На почетку смо једног лепог и амбициозног пројекта који ће поред промоције ауто мото спорта и безбедности саобраћаја имати и друге позитивне ефекте на нашу општину. Ауто рели такмичење је велики догађај који ће допринети развоју аутомобилизма, спорта и туризма у општини Мионица. Са друге стране, безбедност саобраћаја је област на којој посебно треба да радимо, пре свега у циљу едукације младих , што нам ова сарадња са Ауто мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије у великој мери омогућава - рекао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић и додао да се ова трка организује у јеку летње сезоне, што ће допринети промоцији Мионице као туристичке дестинације.

Поред тога, председник Јанковић је изразио задовољство што је на штанду Спортског ауто и картинг савеза Србије општина Мионица на Сајму аутомобила представила своје туристичке потенцијале.

На овој свечаности која је одржана у оквиру 53. Међународног сајма аутомобила потписани су уговори о сарадњи и са представницима других општина и градова које подржавају ауто, мото и картинг спорт и истовремено дају допринос унапређењу безбедности у саобраћају. Подршку пројекту дали су и министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић, као и наши прослављени шампиони из света ауто спорта Душан Борковић и Никола Миљковић.