УСПЕШАН СТАРТ КАРАТИСТА ''МИОНИЦЕ'' У НОВОЈ СЕЗОНИ-ОСВОЈЕНЕ 22 МЕДАЉЕ

Каратисти ''Мионице'' су минулог викенда успешно започели такмичарску сезону, освојивши на Купу Уже Србије за полетарце, пионире и наде и Првенству Уже Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре чак 22 медаље у катама појединачно и екипно, четири више него претходне сезоне, и то 3 златне, 9 сребрних и 10 бронзаних. Каратисте су предводили тренери Драган и Јелена Туфегџић и Мирослав Васиљевић, а оба такмичења су одржана у чачанској хали ''Младост''.

У суботу су наступили полетарци, пионири и наде на Купу Уже Србије. Мионичани су били међу најбољима, у конкуренцији преко 50 клубова са освојених 18 медаља, 3 златне, 7 сребрних и 8 бронзаних. На највишем степенику победничког постоља у својим нивоима нашле су се пионирка Јана Поповић и нада Анђела Марковић, као и ката тим пионира (Секулић, Остојић, Николић), који је до злата дошао једногласним одлукама судија. Сребром су се окитили полетарац Никола Секулић у свом нивоу, пионирке Хелена Павловић у апсолутном и Милица Мијаиловић у свом нивоу, наде Јован Белошевић и Тања Станојевић у свјим нивоима, као и ката тимови пионирки (Поповић, А. Јевтовић, Мијаиловић) и женских нада (Марковић, С. Јевтовић, Станојевић). Бронзану медаљу освојили су полетарац Никола Секулић и пионири Александар Николић и Оливер Остојић у апсолутном нивоу, пионир Чеда Ракић и пионирка Анђелија Јевтовић у својим нивоима, као и наде Анђела Марковић у апсолутном и Ђурђа Ракић у свом нивоу. Наступили су још полетарци Никола Ранковић и Андрија Николић, као и пионири Марко Васић и Лука Симовић, али нису прошли квалификације.

Другог дана викенда, на Првенству Уже Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре, освојена су 2 сребра и 2 бронзе. Сребрна је била кадеткиња Тања Станојевић и ката тим кадеткиња и јуниорки (Станојевић, Марковић, Тијана Цмиљанић), док су бронзане медаље освојиле јуниорка Тијана Цмиљанић и млађа сениорка Катарина Савић. Учествовале су још и кадеткиње Мина Поповић и Ива Латиновић. Такмичења у Чачку су била квалификациона за Првенство и Куп Србије, где ће наступити по осам најбољих у свакој категорији, као и за Школско првенство Србије.