МИОНИЧКИ КАРАТИСТИ НА ШКОЛСКОМ ПРВЕСТВУ СРБИЈЕ И КУПУ МЛАДОСТИ

Чланови Карате клуба ''Мионица'' су протеклог викенда наступили на два веома квалитетна такмичења, на Школском првенству Србије чији је домаћин било Смедерево и на међународном турниру ''Куп младости'' у Чачку. Много успешнији наступ Мионичани су имали у недељу у Чачку где су освојили 14 медаља, по пет златних и сребрних и четири бронзане, док у суботу у Смедереву нису успели да се домогну медаља.

На завршници Првенства Србије за ученике основних и средњих школа у Смедереву такмичило се најбољих 300 од неколико хиљада каратиста колико је наступило у квалификацијама. Међу њима се нашло и осморо чланова КК ''Мионица'', од чега пет ученика Основне школе ''Милан Ракић'' из Мионице (Никола Секулић, Хелена Павловић, Александар Николић, Оливер Остојић и Тања Станојевић) и по једна ученица Средње школе Мионица (Тијана Цмиљанић) и Ваљевске гимназије (Катарина Савић). Иако су остали без одличја, Мионичани су у веома јакој конкуренцији оставили добар утисак.
Наредног дана, такмичећи се у катама појединачно и екипно,

Мионичани су се на Међународном карате турниру ''Куп младости'' попели чак 14 пута на победничко постоље. Златне медаље у конкуренцији више од 700 каратиста из 55 клубова освојили су полетарац Никола Ранковић у класи жутог појаса, пионир Никола Секулић у класи зеленог појаса, наде Јован Белошевић у класи наранџастог и Јана Поповић у класи зеленог појаса и ката тим нада (Јана Поповић, Милица Мијаиловић, Ђурђа Ракић). До сребра су стигли пионири Никола Секулић и Марко Васић у апсолутном нивоу, наде Александар Николић у класи плавог и Ђурђа Ракић у класи наранџастог појаса, као и ката тим нада (Никола Секулић, Оливер Остојић и Александар Николић). Бронзе су припале пионирима Андрији Николићу у класи зеленог и Чеди Ракићу у класи наранџастог појаса и надама Оливеру Остојићу у класи зеленог појаса и Јани Поповић у апсолутном нивоу. Учествовале су још и пионирке Хелена Павловић и Анђелија Јевтовић.

За Мионичане нема одмора, јер их већ крајем месеца очекује пут у Сомбор који је домаћин Првенства Србије.