КАРАТИСТИ ''МИОНИЦЕ'' У ДВА ДАНА ОСВОЈИЛИ 15 МЕДАЉА

Каратисти ''Мионице'' су протеклог викенда учествовали на два такмичења на којима су освојили 15 медаља у катама појединачно и екипно. Најмлађи су у суботу у чачанској хали ''Борац'' наступили на првенству Карате савеза уже Србије за полетарце, пионире и наде, а до циља-првенства Србије стигло је чак 15 каратиста уз 13 освојених медаља, 8 сребрних и 5 бронзаних. По два сребрна одличја у апсолутном и свом нивоу понели су полетарац Никола Секулић и нада Тања Станојевић, док су пионири Јован Белошевић и Нина Перић у својим нивоима, као и ката тимови пионирки (Ј. Поповић, Јевтовић, Мијаиловић) и нада (Марковић, Вучићевић и Станојевић) освојили по једно сребрно одличје. Две бронзане медаље у апсолутном и свом нивоу освојила је нада Анђела Марковић, док су по једно бронзано одличје понели полетарац Чеда Ракић у свом нивоу, пионир Оливер Остојић у апсолутном нивоу и нада Ива Латиновић у свом нивоу.

Поред освајача медаља, на турниру су још учествовали Марко Васић, Хелена Павловић, Александар Николић, Ђурђа Ракић и Сара Јевтовић. а Павловићка, Јавтовићка и Николић су се у апсолутном нивоу у својим узрасним категоријама такође пласирали на првенство државе.

За разлику од претходних година кад се ређе ишло на кадетска, јуниорска и сениорска такмичења, старији нараштај мионичког клуба је ове сезоне добио неколико прилика да покаже своје умеће. Једна од тих прилика била је јуче на Купу уже Србије. ''Мионица'' је у хали у Прељини имала четири такмичара, и сви су се окитили медаљом и пласирали на Куп Србије који би требало да буде одржан следећег месеца. Сребрни је био ката тим кадеткиња и јуниорки у саставу (М. Поповић, Цмиљанић, Савић), а бронзану медаљу освојио је кадет Младен Илић. На Куп Србије у појединачној конкуренцији пласирале су се кадеткиња Мина Поповић и јуниорка Катарина Савић које су биле међу 8 најбољих.