ОБАВЕШТЕЊЕ О УВИДУ У БИРАЧКИ СПИСАК

Одлуком Народне скупштине Републике Србије од 30. новембра 2021. године (''Сл. гласник РС'', бр. 115/2021) расписан је републички референдум ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије, за 16. јануар 2022. године.
ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА ИЗЛОЖИЛА ДЕО БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА И ПОЗИВА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА ДА МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК И ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА УПИС ИЛИ БРИСАЊЕ ИЗ БИРАЧКОГ СПИСКА, ИЗМЕНУ, ИСПРАВКУ ИЛИ ДОПУНУ ПОДАТАКА У БИРАЧКОМ СПИСКУ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7:30 ЧАСОВА ДО 15:30 ЧАСОВА, НАЈКАСНИЈЕ ДО 31. ДЕЦЕМБРА 2021. ГОДИНЕ ДО 24,00 ЧАСА КАДА ОРГАН НАДЛЕЖАН ЗА ВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ДОНОСИ РЕШЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан референдума да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.
УВИД У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК, МОЖЕ СЕ ИЗВРШИТИ И ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ НА ЗВАНИЧНОЈ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ https://upit.birackispisak.gov.rs/, УНОШЕЊЕМ ПОДАТАКА О ЈЕДИНСТВЕНОМ МАТИЧНОМ БРОЈУ ГРАЂАНА И РЕГИСТАРСКОМ БРОЈУ ЛИЧНЕ КАРТЕ.
Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 26. децембра 2021. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање референдума, Министарство државне управе и локалне самоуправе.
Обавештавају се грађани да Општинској управа општине Мионица, најкасине пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно најкасније до 25. децембра 2021. године, могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на референдуму гласати према месту боравишта у земљи - на територији општине Мионица (изабрано место гласања)
Обавештавају се грађани да се захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећем референдуму гласати у иностранству подноси најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно најкасније до 25. децембра 2021. године, преко дипломатско конзуларог представништва Републике Србије. Овај податак у бирачки списак уписује Општинска управа по месту последњег пребивалишта бирача пре одласка у иностранство, односно према последњем пребивалишту једног од његових родитеља.
Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потребе и друге доказе.

 

Документи:
четвртак, 02 децембар 2021 14:14
 37.5 KB
 418

петак, 03 децембар 2021 08:08
 32.5 KB
 396