ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОБАН ЈАНКОВИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИО ДВАДЕСЕТЕ ''МИШИЋЕВЕ ДАНЕ''

• Општинска признања Тодоровићу, Добријевићу и Благојевићу
• Гардисти извели познати егзерцир
• Наступила глумица Ивана Жигон

Председник општине Мионица Бобан Јанковић синоћ је на Тргу војводе Мишића свечано отворио јубиларне двадесете ''Мишићеве дане'' у Мионици, културно-историјску манифестацију посвећену великом српском војводи Живојину Мишићу. Јанковић је отварајући мионичку манифестацију истакао да су Мишићеве врлине путоказ за нове генерације и нагласио да Министарство одбране и Војска Србије својим учешћем сваке године дају значајан допринос ''Мишићевим данима''.

Први човек Мионичке општине је овом приликом уручио традиционално општинско признање Златну плакету Војвода Живојин Мишић генерал-мајору Миломиру Тодоровићу, команданту Гарде Војске Србије за заслуге у областима војне науке и доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовања етичких норми и давања личног примера у извршавању задатака и потпуковнику Небојши Добријевићу, првом у рангу 59. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране. Овогодишњи добитник Плакете са грбом општине Мионица је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, а у његово име Плакету је из руку председника Општине примила представница Канцеларије Сандра Недељковић.


У оквиру свечаног отварања ''Мишићевих дана'' припадници Гарде Војске Србије извели су познати егзерцир, којим су изазвали неподељено одушевљење присутних. Отварање Манифестације је увеличала и Ивана Жигон, упечатљивим и емотивним програмом ''Стојте галије царске''. Због лоших временских услова одложен је наступ Уметничког ансамбла ''Станислав Бинички''