"Врујачки извори"

У суботу 27. августа у 20:30 часова у Бањи Врујци је свечано отварање манифестације Сабор народног стваралаштва „Врујачни извори“. Манифестацију ће отворити председник општине Бобан Јанковић.
У оквиру свечаног отварања наступиће и хор Основне школе „Милан Ракић“ из Мионице у пратњи виолинисте Филипа Стевановића из Мионице. Поред њих наступаће и солиста на хармоници Стефан Павловић из Попадића који изводи нумере „Крњевачка лоза“ и „Косачко коло“, Сања Миленковић из Дучића која ће свирати на фрули нумере „Тамо далеко“ и „Ужичко коло“, Стефан Милић из Ракара ће на гуслама одсвирати нумеру „Отац“ и вокални солиста Ивана Живковић из Горње Топлице са нумерама „Црвен цвет“, „Заспо Јанко“ и „Душо моја, да је Србија“.
Након свечаног отварања, у 21 час следи концерт Жељка Васића.
У недељу 28. августа у 14 часова је дегустација гулаша који припремају ученици Средње школе Мионица заједно са својим професорима куварства.
Од 17 часова одржаће се Такмичење младих виолиниста узраста до 19 година. У оквиру такмичења планирани су и наступи Културно уметничког друштва „Лука Спасојевић“ из Љига и Културно уметничког друштва „Хаџи Рувин“ из Лајковца, затим гостовање песника Гвоздена Радосављевића из Гуњице. Свечено проглашење победника такмичења и затварање манифестације је резервисано за 21 час.
У току оба дана манифестације посетиоци могу видети Изложбу народне радиности и старих заната.