Нове табле испред туристичких објеката као ознака квалитета

Општинско веће општине Мионица на 37. седници усвојило је Одлуку о изгледу и начину постављања табли о категорији угоститељских објекта у сеоском туристичком домаћинству и домаћој радиности на територији општине Мионица.

Овом Одлуком је предвиђено да сви категорисани објекти у домаћој радниности и сеоском туристичком домаћинству који имају важеће решење о категоризацији и склопљен уговор са ТО Мионица могу поднети захтев за добијање табле о категорији угоститељских објеката.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића, циљ доношења ове Одлуке је са се направи јасна разлика између угоститељских објеката у домаћој радиности који имају одговарајућу категоризацију и послују на законом прописан начин од објеката који су у сивој зони пословања. План је да табле буду постављене испред свих категорисаних објеката до почетка наредне сезоне, како би туристи могли да препознају објекте који су категорисани и који својим пословањем гарантују квалитет и конфор. Поред овог, председник општине је истекао да је у плану и поставање нове туристичке сигназиације на територији целе општине Мионица.

Захтев се подноси код Туристичке организације Мионица, улица Јове Алексића у Мионици, телефон 014/3422080.