ОПШТИНА МИОНИЦА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

 На Београдском сајму данас је отворен јубиларни 40. Међународни сајам туризма под слоганом „Одмор те чека“. Међу 1200 излагача и 55 држава своју туристичку понуду ће до 25. фебруара представљати и општина Мионица.


„Имајући у виду да је Сајам туризма у Београд најзначајнија туристичка манифестација југоисточне Европе која промовише најновије туристичке трендове и коју посети више од 75 хиљада посетилаца, ово је најбоље место где наша општина може представити своју туристичку понуду.“ - изјавио је овом приликом председник мионичке општине Бобан Јанковић.


У оквиру штанда Мионице који се налази на атрактивној и фреквентној локацији у хали 4 Београдског сајма, представљена је понуда свих смештајних капацитета на територији општине тако да се посетиоци могу информисати о ценама, попустима и промотивним пакетима, као и могућностима коришћења ваучера за боравак у домаћој радиности и сеоским туристичким домаћинствима. Поред овога, посетиоци имају прилику да се упознају са бројним мионичким природним лепотама, туристичким атракцијама, споменицима културе и манифестацијама.


На дан отварања Сајма туризма, посетиоце су на штанду општине Мионица дочекивали мионички ученици у костимима Живојина и Лујзе Мишић презентујићим традиционалну манифестацију „Мишићеви дани“ уз музички програм ансамбла „Старе стазе“ из Ваљева.


Овогодишња земља партнер Међународног сајма туризма је Грчка, омиљена летња дестинација домаћих туриста, а ту су још четири државе које по први пут представљају своју понуду: Јужноафричка Република, Палесина, Камерун и Мароко. Посетиоци на Сајму туризма могу пронаћи бројне хотеле, туристичке агенције и организаторе путовања, туристичке центре, као и повољне туристичке аранжмане, имајући у виду да су агенције припремиле попусте од 5 до 50 процената, специјалне „first minute“ и „last minute“ понуде и пакете са мноштвом повољности.


Под окриљем Сајма туризма одржавају се и Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме и Сајам вина – BeoWine.