''МИШИЋЕВИ ДАНИ 2016'' - ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ВАЈАРА ЗОРАНА ИВАНОВИЋА

Дела познатог академског вајара Зорана Ивановића, који је између осталог аутор споменика Браниславу Нушићу и Николи Пашићу у Београду, Александру I Карађорђевићу у Нишу и деспоту Стефану Лазаревићу у Деспотовцу, од синоћ су изложена у фоајеу Основне школе ''Милан Ракић'' у Мионици у оквиру манифестације ''Мишићеви дани''.

 

Изложбу коју чине модели за споменике, портрети, интимни формати и фотографије реализованих биста и споменика доцента за област примењено вајарство на Факултету примењених уметности Зорана Ивановића отворио је председник општине Мионица Бобан Јанковић. Јанковић се том приликом захвалио званичницима Министарства одбране и Војске Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Сбије и другим гостима на присуству и истакао да подржава идеју израде бисте Милану Ракићу испред мионичке школе чији би творац био управо Зоран Ивановић.
- Срећан сам што су организатори ''Мишићевих дана'' пронашли елементе који повезују ову значајну манифестацију са мојим стваралаштвом. Великани наше историје су тематика која ме испуњава, а бавити се тиме је диван посао-рекао је у свом обраћању Зоран Ивановић.