Почела изградња водоводне мреже за за пет мионичких села

У понедељак су почели радови на изградњи водоводне мреже за села Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и део Радобића. Пројекат изградње подразумева постављање цевовода у дужини од 13,3 километра и изградњу резервоара ''Бела Стена'' у Шушеоци, ''Вис'' у Ђурђевцу и ''Јакшинац'' у Санковићу, као и црпних станица ''Шушеока'' и ''Ђурђевац''. Вредност пројекта је 80,4 милиона динара и у потпуности се финансира посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима. Рок за завршетак радова које изводи предузеће ''Електроволт'' из Ваљева је 180 календарских дана од дана увођења у посао.

Радове је данас обишао председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић и том приликом истакао да ће изградњом ове водоводне мреже, чије је снабдевање планирано са регионалног водозахвата ''Стубо-Ровни'', бити решен дугогодишњи проблем водоснабдевања за око 1.200 становника пет мионичких села.

Мионица је прва општина која ће добити воду из регионалног водозахвата ''Стубо-Ровни'', а вода ће у домаћинства у селима Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и у делу Радобића из акумулације стићи са извода у Лукавцу. Након планиране изградње шест километара дуге деонице цевовода Дивци-Мионица обезбедиће се снабдевање из система ''Стубо-Ровни'' и за сва остала насеља, чиме ћемо трајно решити проблем водоснабдевања грађана општине Мионица.