МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, првим човеком Рукометног савеза Србије Божидаром Ђурковићем и државним секретарима Министарства омладине и спорта Предрагом Перуничићем и Дарком Станићем обишао завршне радове на изградњи спортске хале у Мионици.

Место које је до прошле године за Мионицу било синоним за опасност и ругло, за лажна обећања многих, остављено ван сваке намене још од 1993. године, а при том се налази поред две школе које похађа око 800 ђака, за највише три месеца биће једна од најсавременијих спортских хала. Стављањем у функцију спортске хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица али и цео Kолубарски округ ће добити спортски центар који ће користити и спортисти и ученици и у којем ће се одржавати велика такмичења. Желимо да Мионица постане још један у низу центара за спорт у нашој земљи, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за друге спортове, укључујући одбојку и кошарку, јер нам је циљ да спортисти из целе земље и региона долазе у Мионицу - рекао је министар Удовичић.

Уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта приводе се крају радови на највећем и најсавременијем инфраструктурном објекту у области спорта у нашој општини и Колубарском округу. Завршетком радова на спортској хали и реализацијом пројекта Националног тренинг центра за рукомет, Мионици је отворен пут за организацију великих спортских догађаја и постаће место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца. Реализација овог пројекта је значајна и за локално становништво које ће добити нове квалитетне и разноврсне спортске садржаје -нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Укупна површина хале је 2.900 квадратних метара, а њен максимални капацитет је око 2.800 гледалаца. Цео пројекат биће урађен према ИХФ и ФИБА нормама за одигравање међународних утакмица.

Захваљујем се Влади, општини Мионица и посебно министру Удовичићу што је препознао колики значај за рукомет има изградња Националног тренинг центра за рукомет на који тај спорт чека деценијама.Уз сву масовност и традицију коју рукомет у Србији има, обезбеђењем једне овакве рукометне базе добиће се најбољи могући услови за континуиране припреме наших спортиста и одигравање званичних домаћих и међународних утакмица - истакао је овом приликом председник Рукометног савета Србије Божидар Ђурковић.