ПРАЗНИЧНИ КОКТЕЛ ПОВОДОМ ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ И ДАНА ВАРОШИ

Година великог јубилеја

Председник општине Мионица Драган Гавриловић је поводом обележавања православне Нове године и Дана Вароши Мионица у понедељак у клубу Културног центра организовао пригодан празнични коктел. Позиву првог човека и најужег руководства Општине су се одазвали директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Србије др Милета Радојевић, председници општина Лазаревац и Лајковац Драган Алимпијевић и Живорад Бојичић са сарадницима, представници Српске православне цркве, МУП-а, општинских и регионалних правосудних органа, државних, регионалних и локалних јавних предузећа, агенција и установа, привредници, чланови Општинског већа, одборници СО Мионица и други гости.

Директор Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Србије др Милета Радојевић је пренео поздраве премијера и истакао да ће држава, посебно због обележавања 100 година Колубарске битке, помагати и учествовати у активностима локалне заједнице и најавио да ће се у том смислу на овом простору водити веома живе активности.

- За нашу општину и мионички крај ова календарска година је добро почела, јер су од 1. јануара у Мионици поново успостављени Основни суд и Основно јавно тужилаштво и користим прилику да руководиоцима и запосленима ових установа испред житеља Општине и у своје лично име пожелим пуно среће у раду. Такође, 2014. године имамо озбиљан задатак у смислу укључивања у државни програм обележавања 100-годишњице Колубарске битке, али и посебну одговорност као суграђани њеног главног актера војводе Живојина Мишића. Верујем да је испред нас година у којој ћемо још успешније него у претходној сарађивати, решавати проблеме и радити на добробит наших грађана и шире заједнице. Само заједничким напорима ћемо моћи да учинимо да нам свима буде боље – рекао је између осталог у свом обраћању председник општине Мионица Драган Гавриловић и уједно становницима општинског центра честитао Дан Вароши 14. јануар, када је пре 119 година указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош.

Присутнима се обратио и познати књижевник Радован Бели Марковић, који се посебно дотакао Колубарске битке:

- Колубарска битка је епопеја у којој је Србија тешко страдала и победила много јачег од себе подигнувши се на сопствена рамена. Победили смо срцем, вером и снагом оружја којег нисмо имали, јер све битке се губе и добијају у души.