ПРВА ГОДИШЊА СКУПШТИНА КУД ''КОНДИР''

На добром путу

 

Половином октобра је у просторијама ОШ ''Милан Ракић'' одржана прва Годишња скупштина КУД ''Кондир''. Ово Културно уметничко друштво је почело најпре са радом у Ваљеву. Убрзо су се све активности Друштва укључујући и рад фолклорног ансамбла преселиле у Мионицу, да би крајем августа ''Кондир'' био и формално регистрован са седиштем у нашем општинском центру.

Друштво према речима уметничког руководиоца Јоване Живковић у овом тренутку броји преко 100 чланова распоређених у пет фолклорних ансамбала и музички оркестар. Јована Живковић је у свом обраћању Скупштини истакла и да је протекли период био успешан, пошто је ''Кондир'' на овогодишњем ваљевском фестивалу ''Златни опанак'' у веома оштрој конкуренцији био најбоље пласирани ансамбл са подручја подрињско-колубарског краја, а за понос су и наступ на мионичким ''Мишићевим данима'' и гостовање на фестивалу фолклора ''Охридско лето'' у Македонији.

Заменик председника општине Мирослав Ђурић је најавио да ће локална самоуправа помоћи Друштву у реализовању програмских задатака, председница ''Кондира'' Љиљана Мијатовић је изразила наду да ће наредни период донети још боље резултате, док је кореограф и бивши члан чувеног Ансамбла ''Коло'' Вукосав Вуле Живковић који је у својој родној Мионици и направио прве кораке истакао да је ту да пружи сваку помоћ и изразио наду да ће што већи број деце у ''Кондиру'' наћи своје место и фину средину за дружење. Током изборног дела Скупштине, за потпредседника КУД ''Кондир'' је изабран Саша Тимотић, а за чланове Управног одбора Радица Милиновић, Јована Живковић и Буда Милосављевић.