Школа у Брежђу обележила 130 година постојања

 

Школа у Брежђу која носи име чувеног војводе Живојина Мишића прославила је сто тридесет година постојања. Школа "Војвода Живојн Мишић" основана је 1892. године, а јубилеј је прослављен уз пригодан програм ученика. Председник општине Мионица Бобан Јанковић честитао је ученицима и наставницама и нагласио да су сви грађани општине поносни на овај јубилеј.

- Заиста је лепо прославити овако велики јубилеј. Верујем да сви носе дивне успомене из ове школе. Наша деца заслужују најбоље услове, а ми смо овде успели да реконструишемо мултифункционалну салу – рекао је Јанковић и додао да на све могуће начине општина улаже у образовање, уз подршку Владе Републике Србије.

У потпуности смо реконструисали основну и средњу школу у Мионици, школе у Рајковићу и Дучићу. А поред тога, адаптирали и мултифункционалу салу у Брежђу, средили школу у Буковцу. Издвојено је више од 370 милиона динара – казао је Јанковић.

Издвојено осмороразредно одељење у Брежђу припада осмогодишњој школи „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу и има 50 ученика.

Основна школа у Рајковићу у потпуности је реконструисана 2016. године, а уложено је 26 милиона динара. Поред тога, 3,8 милиона динара инвестирано је у обнову школе у Буковцу и адаптацију мулитифункционалне сале у Брежђу, а решен је и проблем грејања у Осеченици.